Klimatet – vart är vi på väg?

Mänskligheten har gjort enorma framsteg, men det har till stor del skett på bekostnad av mångfald och resiliens i naturen och våra samhällen. Det här har inte bara forskare utan även industri och politiker känt till i decennier. Att mänskligheten nu äntligen agerar är bra, men det är för lite och för sent för att undvika stora konsekvenser i de system som vår civilisation är helt beroende av. Vi inser att klimatsystemet karaktäriseras av fördröjda responser, förstärkande återkopplingar, dominoeffekter, irreversibla processer och även tillåter regimskift, dvs storskaliga systemförändringar som förekomsten av havsströmmar, ökenutbredning eller monsunregn. Och samhället förändrar man inte heller i en handvändning.

Vad har vi för framtidsscenarier? Vilka insikter, värderingar och berättelser kan hjälpa oss minska påverkan, göra världen bättre samt förbereda oss på oundvikliga förändringar?

I sin föreläsning berättar Martin om ramverk, risker och hur man får utväxling på visioner om att skapa en mer hållbar relation med naturen. Möjligen hinner Martin därtill säga några ord om sin nyutkomna bok “Extremt väder”.

Till MILJÖL är alla välkomna! Du behöver varken vara artist eller ingenjör – du behöver inte ens gilla pilsner 🙂
Vi ses på baren Oxsvansen mellan 17-18 för en AW. Martin börjar tala kl 18. Kom och ställ Din fråga!
MILJÖLs motto sen starten 1996 gäller i allra hösta grad:
“Det måste vara roligt att rädda planeten – annars går det nog inte.”

MILJÖL arrangeras av Artister för Miljön och Ingenjörer för Miljön tillsammans med Sveriges Ingenjörer.
Restaurang Oxen, Malmskillnadsgatan 46, T-Hötorget, uppgång Malmskillnadsgatan.
Hjärtligt välkommen! Måndag 17/2 kl 17:00