6 mars David Andersson presenterar klimatkalylatorn Svalna 2.0

 

Klimat- och konsumtionsforskaren David Andersson på Göteborgs universitet är intresserad av vilka faktorer som påverkar hushållens klimatutsläpp. Finns det en koppling mellan välbefinnande och utsläpp av växthusgaser. Vad är det egentligen som styr vårt beteende? Hur mycket påverkas vi av normer och vad vänner och grannar tycker?

Fotot på David är taget av Ragnhild Larsson, Klimatpodden.

David har också utvecklat klimatkalkylatorn Svalna som hjälper dig att räkna ut din klimatpåverkan från konsumtion, boende, transporter och mat. Svalna har nu utvecklats till app och ikväll presenterar David den senaste versionen av Svalna och låter besökarna skapa en grupp tillsammans och sätta upp ett mål. Det blir även tid för diskussion med publiken.
För mer info lyssna gärna på Klimatpoddens avsnitt med David, publicerat i februari 2018.

Tomas Rydberg, IVL, medverkar som “sidekick” med klargörande frågor och inlägg

 

Moderator är Maria Rydberg, Miljöbron

Programmet börjar kl 18.00. Vi träffas i caféet på Ekocentrum från kl 17.30 för möjlighet till mingel och fika.
Anmälan om deltagande skickas till Ragnar Jönsson, ragnar.ingemar.jonsson@gmail.com. 

Sista anmälningsdag 19-03-05
Begränsat antal platser, först till kvarn gäller! Anmälan innebär tyvärr inte platsreservation, men vi vill gärna ha en anmälan för att om möjligt matcha behovet med rätt lokal.
Aktiviteten anordnas av Läkare för Miljön www.lakareformiljon.org  och Ingenjörer för Miljön www.ifm.nu i samarbete med  Ekocentrum www.ekocentrum.se