21 oktober – MILJÖL GoClimateNeutral

Cecilia Lindén är medgrundare till GoClimateNeutral, ett socialt företag som skapades 2017 med enda syfte att hjälpa så många som möjligt att leva ett klimatneutralt liv och därmed vara med och bromsa klimatförändringarna.

GoClimateNeutral är en livsstilsbaserad prenumerationstjänst på klimatkompensation. Via tjänsten kan du stötta certifierade klimatprojekt samtidigt som du får tips om enkla sätt att minska ditt klimatavtryck i linje med 1,5 graders målet. Initiativet har idag över 3500 prenumeranter i 30 länder och ett gäng företag som tillsammans har bidragit till mer än 170 000 ton av undvikna utsläpp. 85 % av deras användare uppger att de aktivt jobbar på att minska sina utsläpp. Ambitionen är att skapa en global rörelse och att bidra till 10 miljoner undvikna CO2e utsläpp redan i slutet nästa år.
Cecilia har tidigare arbetat med varumärket Reebok inom Adidas Group under tio år med bland annat marknadsföring och hållbarhet, men sa upp sig för att kunna arbeta med att stoppa klimatkrisen på heltid. Hon har på två års tid gått från att ha ett klimatavtryck på 12 ton till förra årets 2 ton.
Kom och lyssna på Cecilia berätta om hållbart företagande, klimatkompensation och andra åtgärder för att stoppa klimatkrisen.

Till MILJÖL är alla välkomna! Du behöver varken vara artist eller ingenjör – du behöver inte ens gilla pilsner 🙂

Vi ses på baren Oxsvansen mellan 17-18 för en AW. Cecilia börjar tala kl 18. Kom och ställ Din fråga.
MILJÖLs motto sen starten 1996 gäller i allra hösta grad:
“Det måste vara roligt att rädda planeten – annars går det nog inte.”

MILJÖL arrangeras av Artister för miljön och Ingenjörer för Miljön tillsammans med Sveriges Ingenjörer. Restaurang Oxen, Malmskillnadsgatan 46, T-Hötorget, uppgång Malmskillnadsgatan.
Hjärtligt välkommen! Måndag 21/10 kl 17:00