Kvällsföreläsning på Ekocentrum – Den stora omställningen – hur kan den genomföras?

Kostnadsfri öppen föreläsning på Ekocentrum

När: 8 dec kl 18.00-19:30

Var: Yesbox, Gamlestadsvägen 2-4 (även via streaminglänk)

Anmälan: Ekocentrums webbsida.

Den 8 december bjuder Stiftelsen Ekocentrum och Ingenjörer för Miljön in till en gemensam kväll om hur vi går från hot till handling i klimatfrågorna. Kvällen gästas av Staffan Laestadius och Niklas Harring, som håller två kortare föreläsningar. Därefter följer ett gemensamt samtal modererat av Ekocentrums verksamhetsledare Mikaela Rosander, där vi får olika perspektiv på implementering av de åtgärder som krävs för att bromsa klimatförändringen.

Staffan Laestadius är professor emeritus i industriell utveckling vid KTH och författare till nyligen utgivna boken En strimma av Hopp: Klimatkrisen och det postindustriella samhället (Verbal förlag). Han sitter även i styrelsen för tankesmedjan Global Utmaning och är en väl anlitad föreläsare. Så här i efterdyningarna av FNs klimattoppmöte i Glasgow, COP26, kommer Staffan att prata om den stora omställning och de utmaningar som väntar om vi ska kunna hantera klimatkrisen med bibehållen välfärd.

 

 

 

 

Niklas Harring är docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och affilierad till Centre for Collective Action Research. Hans forskningsintresse rör relationen mellan medborgare och stat och bland annat varför medborgare motsätter sig eller stödjer statlig styrning på områden såsom klimat, miljö och antibiotikaanvändning. Niklas kommer att tala om det samarbete som krävs på olika nivåer för att minimera och hantera klimatkonsekvenser och hur stödet för klimatåtgärder ser ut i den allmänna opinionen

 

 

 

 

Varmt välkomna till en öppen kväll i omställningens tecken!
Anmälan sker på www.ekocentrum.se
Meddela om du vill delta på länk eller på plats.

 

 

 

 

Denna föreläsning är möjlig med stöd från Stiftelsen Olof och Caroline Wijks fond.