Fridays For Future

Vi stöttar Greta Thunberg och hennes supporters i deras strävan att få politiker att fatta beslut som leder oss mot Parisöverenskommelsen.

FN:s generalsekreterare refererar till skolungdomarnas globala klimatstrejker när han kallade Världens ledare till ett toppmöte den 23 september för att kräva att de ökar sina ambitioner inom ramen för Parisavtalet. Där hade vi en viktig milstolpe för FridaysForFuture. https://www.theguardian.com/…/climate-strikers-urgency-un-s…

Den 15 mars genomfördes en global manifestation  GLOBAL STRIKE FOR FUTURE.

Göteborgare medverkade på Gustaf Adolfs torg kl 15 -17.

GP
“Gustaf Adolfs torg fylldes av människor, de flesta unga, fast beslutna om att det är hög tid att ta klimatkrisen på allvar. Och för makthavare att lyssna.
Helsingborg, Bryssel, Kapstaden, Borås, Delhi, London, Karlstad, New York, Antarktis, Stockholm och Göteborg.
Exakt hur många platser som fanns med i den världsomspännande klimatstrejken i går är oklart. Men det rör sig om runt 2 000 städer i över 100 länder.”

Varje fredag eftermiddag på många orter i Sverige kan man medverka i den lokala Klimatmanifestationen. I Göteborg på Gustav Adolfs torg 15-17, Den 13 september kunde man se

Aktuellt

Nu kommer Global Week For Future 20 – 27 september.
Först Upptakt till Global Week for future på fredag 20.9 kl 9 – 17 på Gustaf Adolfs torg
Den 25.9 Klimattåget kl 17 – 17:45 i Brunnsparken
Den 27.9 Global Climate Strike kl 9 – 17. Kl 15 samling i Bältesspännarparken för marsch 15:30 till Gustaf Adolfs torg med program 16 – 17.
Du kan skriva ut affischer för den 27:e och sätta upp där du kan.

Se vidare

http://Klimatsamling.se
http://www.klimatsamling.se/vadkanmangora/

https://fridaysforfuture.org/
http://Klimataktion.se