5 maj Caféafton – Göteborg Energis Tänk:Om – stipendiet för hållbara idéer 2020

Caféafton med Ingenjörer för Miljön onsdag 5 maj kl. 18.00 via Zoom
Anmälan: senast onsdag 5 maj kl. 09.00 på Google Formulär https://bit.ly/32BaOex eller direkt till mejladress lars.akeson.lerum@gmail.com


Ingenjörer för Miljön inbjuder till en caféafton där tre av 2020 års vinnare, Rebase Energy, CompularTech och Helios Innovations får berätta om sina projekt. Tänk:Om är stipendiet för idéer och projekt som bidrar till en mer hållbar vardag. Projektet är ett led i Göteborg Energis omfattande arbete med hållbarhet och miljöfrågor.

Kvällen inleds med att Eric Zinn, hållbarhetschef på Göteborg Energi berättar om tankarna bakom stipendiet och vad Göteborg Energi hoppas att Tänk:Om-tävlingen skall leda till. Därefter kommer Sebastian Haglund, CEO och grundare till Rebase Energy att berätta om projektidén som ledde till företaget Rebase Energy AB (https://www.rebase.energy/ ). Företaget arbetar med avancerade algoritmer som kan hjälpa till att skynda på övergången från det gamla fossila till det nya förnybara energisamhället. Nästa stipendiat är Emil Krutmeijer, affärsutvecklare på Compular AB som beskriver affärsidén bakom företaget Compular ( https://compulartech.com/) som underlättar skapandet av framtidens avancerade material med hjälp av en programvara som utvecklats med forskare och fysiker från Chalmers.
Den tredje stipendiaten är Jonatan Persson, VD och grundare av företaget Helios Innovations AB (https://www.heliosinnovations.se/ ) som har utvecklat en ny avsaltningsteknik som kan rena havsvatten med hjälp av restvärme från tunga industrier. Företagets vision är ”en värld med självförsörjande industrier”. Jonatan har deltagit i forskningslandslaget och blivit omnämnd i Veckans Affärer som en supertalang 2019. Efter presentationerna har vi en halvtimma för frågor och svar!

Du måste anmäla dig på Google Formulär https://bit.ly/32BaOex eller direkt till mejladress lars.akeson.lerum@gmail.com senast kl.09.00 onsdag 5 maj. Vi skickar en Zoom-länk till dig samma dag. Med länken följer även anvisningar om hur du ansluter till Zoom. Här finns info om programmet: https://ingenjorerformiljon.se/lokalforeningar/ifm-vast/

Välkomna!