3 mars Caféafton via Zoom- Ägandets roll för en hållbar utveckling

Ägandets roll för en hållbar utveckling

Tid: onsdag 3 mars 2021, kl. 18.00-19.30

Plats: digitalt möte via Zoom

Anmälan: senast onsdag 3 mars kl. 09.00 på Google Formulär http://bit.ly/2OmhUzZ eller direkt till mejladress lars.akeson.lerum@gmail.com  

Välkommen till en IfM-afton på̊ temat ägande och den centrala roll det spelar för demokratin och klimatet. Kvällens gäst och föreläsare är Lars Jadelius som nyligen publicerat en bok med titeln ”Ägandet av himmel, hav, skog och bygd – Klimatet och demokratin kräver en ny ägandefilosofi. Boken behandlar ägandets historia och diskuterar hur en ny ägandefilosofi måste utvecklas för att möjliggöra en demokratisk och hållbar utveckling. Föredraget pekar på hur de superrika med sina enorma resurser manipulerar media med tokkonspirativa idéer parade med klimatkrisförnekelse. Sådana globalt verkande oligarker måste kunna ställas till svars så att demokratierna kan hantera de allvarliga kriser vi står inför. Temat för föredraget är samhälleligt ägande, demokrati och ansvar.

Kvällens föreläsare, Lars Jadelius, är docent i arkitektur, historiker och kulturvetare, numera pensionär, verksam med föredrag och visionärt tankearbete. 

 

Vill du läsa boken?
Beställ Print on Demand från publit.se, 110 kronor plus porto. Här är en direktlänk till
boken på Publit: https://widget.publit.com/widgetshop_4059/agandet-av-himmel-hav-skog-och-bygd/9789151958088.


bridgers.se finns mer att läsa om boken och annat bakgrundsmaterial.

Lars Jadelius har också nyligen publicerat artikeln Ett nytt sätt att se på ägande i Dagens Arena.