COP25 i Madrid blev ett misslyckande och den fortsatta pressen från klimatrörelsen är än viktigare.

Varför?
Jordens klimat befinner sig i ett nödläge. Isarna smälter, havsnivåerna stiger, djur och människor dör. Vi kräver att politikerna tar sitt ansvar. Den 2-13 december håller Förenta Nationerna sin årliga klimatkonferens och vi demonstrerar för att uppmana dem till handling.

Vilka är vi?
Fridays For Future är en global rörelse som startades av Greta Thunberg den 20 augusti 2018. Hon satte sig ensam utanför riksdagshuset i Stockholm. Hon var trött på samhällets ovilja att se klimatkrisen för vad den är, en kris. Varje fredag strejkar nu tusentals elever och studenter i över 100 länder på alla kontinenter för att politikerna ska göra följande:

Håll den globala temperaturökningen under 1,5 ° C jämfört med förindustriella nivåer.

Följ Parisavtalet och säkerställ klimaträttvisa.

Lyssna på den bästa förenade vetenskapen som för närvarande finns.

På fredag 14 februari Fridays For Future kl 15 till 17 på Gustaf Adolfs torg
Efteråt träffas vi som vill på Andrum, en trappa upp för utbyte av tankar och idéer.
Fredagen  den 14 februari är det Alla hjärtans dag och Event under rubriken: Vi älskar jorden   https://www.facebook.com/events/509022639737528/  Sjung den 14 februari!
Klara och Olle från klimatkören drar igång sjungande av några “klimatlåtar” under Global Strike den 14 februari på Gustaf Adolfs torg. Alla kan hänga med i sången! Alla är också välkomna till öppen repetition av låtarna dagen innan ( alltså torsdagen den 13 mars) kl 18 på kulturlokalen Skogen, Masthuggsterrassen 3. Närmsta hållplats är Mashuggstorget. Tag hiss eller trappor till höger om Hemköp på Masthuggstorget upp på Masthuggsterrassen. Gå sedan framåt, längst in på Masthuggsterrassen och sedan till vänster. Där ligger Skogen alldeles intill Masthuggsteatern.   mvh Gunnar I
Läs gärna göteborgsförslaget: Hantera klimatnödläget. Det hittar du genom att följa länken nedan. Bläddra ner bland förslagen så hittar du det med nummer 1024. Rösta gärna om du instämmer!/ Bo G Eriksson
Boka gärna redan den 24 april då nästa Global Strike äger rum.
Fridays For Future Göteborg finns på Facebook: fridays for future göteborg
Instagram:  fridaysforfuture_gbg
Twitter: @FFF_goteborg
Klimatsamling hittar du på Webb: klimatsamling.se Facebook: Klimatsamling
Instagram: klimatsamling_goteborg Twitter:@KlimatsamlGbg
klimatkören hittar du här: http://www.klimatsamling.se/klimatkor/

Vi i Ingenjörer och Läkare för Miljön vill tacka alla som är med och demonstrerar för klimatet. Egentligen är det så mycket mer, ett engagemang för hållbar utveckling, minskad resursanvändning och ändrad livsstil.