Kerstin Hamberger:

“Klimatrörelsen rusar framåt och vi har denna veckan kunnat följa många göteborgare som varit med Extinction Rebellion i Berlin. Finns fantastiska videos att se på facebook.
XR har varit på många platser världen över och vi har kunnat se deltagare som Jane Fonda arresteras, liksom belgisk prinsessa . Intressant också att Boris Johnssons  pappa  har anslutit sig till Extinction Rebellion. Nu är det bara att fortsätta trycket på politikerna och det behovet är enormt. Partiledardebatten i går tyder ju inte på att förståelsen har nått fram ännu.
På fredag den 18 oktober ses vi på Gustaf Adolfs torg mellan 15 och 17
Fridays For Future Göteborg finns på Facebook: fridays for future göteborg
Instagram:  fridaysforfuture_gbg
Twitter: @FFF_goteborg
Klimatsamling hittar du på Webb: klimatsamling.se Facebook: Klimatsamling
Instagram: klimatsamling_goteborg Twitter:@KlimatsamlGbg
och Klimatkören finns på  http://www.klimatsamling.se/klimatkor/
Vi ses Kerstin”

Fridays for Future  Fridays for Future 190927

demonstrationen i Göteborg den 27 september för klimatet, med marsch från Bältesspännarparken slutade vid Gustav Adolfs torg. Vi samlades vid 15- tiden för avmarsch kl 15.30.

Polisen rapporterade tidigt att ca 700 personer samlats i hällande regn. Vi tyckte vi var betydlig fler 1000 eller flera 1000. Den slutliga uppskattningen landade vid 10 000. Att få igång 10000 i ordnad förflyttning blir utsträckt både i tid och rum. Först framåt 16.30 var huvuddelen på plats.  Trafiken stod helt still under någon timme.

Från scenen hörde vi en yngling, Simon, som fyllde 18 år på dagen tala i sann Greta-anda.  Johan Ehrenberg, ETC, som hade avvikit från biblioteksmässan, stod för hopp och tilltro till vår vilja och förmåga till förändring. Vi fick också höra skönsång av Annika Norlin.

När det sen rapporterades att 6 000 000 människor deltagit i strejker över hela jorden, då kändes det stort.

Vi i Ingenjörer och Läkare för Miljön vill tacka alla som var med och stöttade vår marsch för klimatet. Egentligen är det så mycket mer, en marsch för hållbar utveckling, minskad resursanvändning och ändrad livsstil.Fridays for Future 190927