6 oktober – Caféafton med Johan Holmén, ordförande i Ingenjörer för miljön – online

Välkommen att samtala med Ingenjörer för Miljöns nyvalde ordförande Johan Holmén

  • Var kan IfM göra störst skillnad? Välkommen med dina tankar och förslag!

Kvällen inleds med att ordförande Johan Holmén, postdoktor i Fysisk resursteori vid Chalmers – länkar se nedan – berättar om sin praktiknära forskning som fokuserar på metoder för att navigera hållbar omställning, med utgångspunkt i backcasting och systemtänkande.  Vi fortsätter därefter med en öppen diskussion där du som deltar gärna får dela dina perspektiv och tankar för att värna om en hållbar systemförändring.

För att uppnå ett hållbart samhälle i tid behövs genomgripande förändringar i flera samhälleliga system: energi, transport, livsmedel, vatten, hälsa-sjukvård m.m. Omställning i sådana system inbegriper inte bara tekniken, utan även marknad, policy, infrastruktur, beteenden, kultur och normer. För att vara hållbar måste dessutom de sociala, ekonomiska och ekologiska dimensionerna av förändringen integreras. Vi har dock en tendens att reducera omställningen till endast en fråga om teknik, och hållbarhet till en fråga om klimat.
Hur kan ingenjörer spela en tydligare roll i arbetet?
Mer om Johan: www.chalmers.se, http://www.challengelab.chalmers.se


Anmäl dig senast den 6 oktober kl. 09.00 till
https://bit.ly/3hLiGT3
eller direkt till
lars.akeson.lerum@gmail.com

 

Du kan bli medlem i Ingenjörer för Miljön och stödja vår verksamhet genom att swisha 100 kr till 123 255 4699 och ange namn, adress, e-post och mobilnummer.