2 november Klimatneutrala städer 2030

Ingenjörer för Miljön Väst inbjuder till caféafton med

 Viable Cities och Anthesis Group

Onsdag 2 november kl. 18.00 – 19.30

  Lena Holmberg

är lärandestrateg och är en del av Viable Cities programledning. Hon är disputerad inom pedagogik och har en bakgrund inom    akademi, näringsliv och offentlig sektor på olika nivåer samt har länge arbetat med hållbarhetsfrågor bland annat som innovationsrådgivare på Chalmers.

Klimatneutrala städer 2030

Viable Cities och Anthesis Group berättar om det arbete som pågår i Sverige och Europa för att skapa klimatneutrala städer. Ett viktigt perspektiv är hur man engagerar alla i processen: medborgare, företag, akademi och offentlig sektor.

Viable Cities

Viable Cities är ett svenskt strategiskt innovationsprogram som har samlat 23 städer i Sverige, alla med ambitionen att bli klimatneutrala till 2030. Här ges exempel på hur detta arbete går till i olika städer men även i Europa. Viktiga verktyg är klimatkontrakt och klimatinvesteringsplaner som är helt nya sätt att arbeta där aktörer från näringsliv, civilsamhälle, akademi och offentlig sektor kommer samman.

Anthesis Group

Anthesis Group samlar 900 hållbarhetsexperter med kontor i 20 länder runt om i världen. Anthesis Sverige är ett växande företag som erbjuder tjänster inom miljö- och resursekonomi, hållbara energisystem och hållbara städer. Inom dessa områden erbjuder man strategisk rådgivning samt affärsutveckling, analys och utredning, utvärdering, forskning och utbildning. Anthesis har 16 konsulter i Sverige med kontor i Stockholm och Göteborg.

 Charlotta Möller

är senior affärsutvecklare Anthesis med 25 års erfarenhet av FoI, strategi- och affärsutveckling, ledning och styrning och strategisk kommunikation både inom näringslivet och institutssektorn, senast som avdelningschef på RISE Research Institutes of Sweden med fokus på omställning till hållbara städer och regioner, missionsdriven samverkan mellan offentlig sektor, näringsliv, akademin och civilsamhället, policyutveckling, transition management samt utveckling av strategier och metoder för uppskalning av innovations- och forskningsresultat på lokal, regional, nationell och internationell nivå.

Tid: onsdag 2 november 2022, kl. 18.00-19.30
Plats: Viktoriasalen (3:e våningen) i Viktoriahuset, Linnégatan 21 i Göteborg + möte via Zoom
Anmälan: senast onsdag 2 november kl. 09.00 på Google Formulär https://bit.ly/3VFCRDZ  eller direkt till mejladress lars.akeson.lerum@gmail.com och ange Viktoriasalen eller Zoom.
Zoom: Länk för anslutning till Zoom mejlas ut efter kl. 09.00 den 2 november
Inspelning: Caféaftnar och MILJÖL spelas in och kan ses i efterhand på IfM:s medlemssida.

Du kan bli medlem i Ingenjörer för Miljön och stödja vår verksamhet genom att swisha 100 kr till 123 255 4699 och ange namn, adress, e-post och mobilnummer.

19 okt. 2022 13:19 (för 2 dagar seda
till mig

.