5 dec Ligger framtiden i våra händer?

En kväll om förnöjsamhet och förändring, hot och hopp!
Caféafton på Ekocentrum 2018-12-05  kl.17.30-19.30

Referat   En kväll med Stefan Edman /Christer Owe 
Se också http://christerowe.se/?p=9278

Cafeafton181205

Vi har bett biologen och författaren Stefan Edman att formulera några bärande tankar i denna tid av växande oro för framtiden. Hur kan vi t.ex. förhålla oss till de förändringar som ligger bortom individens kontroll?
Klimatfrågan gjorde sig rejält påmind i somras även om väder bara kan ses som indikationer på att förändring pågår. Eller hur ska vi se på detta med att människors livsvillkor ser mycket olika ut, både här hemma och i andra länder? Och så detta med förnöjsamhet – hur vet vi när vi ska vara nöjda, eller är vi fast i en ständig jakt på mer av det mesta?
Stefan Edman har samlat på sig mycket klokskap, som han på sitt sedvanligt tillgängliga sätt delar med sig av denna kväll.
Stefan skrev bl.a. ”Biffen. Bilen, Bostaden” som ett viktigt inlägg i klimatdebatten och har haft uppdrag åt regeringen Persson. Stefan har gett ut många böcker, senast om Bohuslän. (Det kan finnas möjlighet till bokköp och signering efteråt).


Stefan Edman

Som samtalspart och frågeställare denna kväll medverkar Johanna Lindblad, en engagerad samhällsförändrare som just nu arbetar med ”Design för en hållbar livsstil” på VGR.


Johanna Lindblad

Seminariet är gratis och öppet för alla. För att vara säker på plats bör du komma i tid. Bokad lokal är för ca 40 personer. (Kan ev ändras beroende på antal anmälningar) Först till kvarn gäller.

Programstart kl 18.00. Möjlighet till fika fr 17.30. För planering behöver vi din anmälan senast 2 dec till christer.owe@gmail.com

Arrangeras av (mer info på hemsidorna):
Ingenjörer för Miljön, www.ingenjorerformiljon.se
i samarbete med Läkare för Miljön,  www.lakareformiljon.se och Ekocentrum www.ekocentrum.se