Fridays For Future 24 maj

Vi stöttar Greta Thunberg och hennes supporters i deras strävan att få politiker att fatta beslut som leder oss mot Parisöverenskommelsen.

Varje fredag eftermiddag på många orter i Sverige kan man medverka i den lokala Klimatmanifestationen. I Göteborg på Gustav Adolfs torg 15-17

FN:s generalsekreterare refererar till skolungdomarnas globala klimatstrejker när han kallade Världens ledare till ett toppmöte den 23 september för att kräva att de ökar sina ambitioner inom ramen för Parisavtalet. Där har vi nästa viktiga milstolpe för FridaysForFuture. https://www.theguardian.com/…/climate-strikers-urgency-un-s…

Den 15 mars genomfördes en global manifestation  GLOBAL STRIKE FOR FUTURE.

Göteborgare medverkade på Gustaf Adolfs torg kl 15 -17.

GP
”Gustaf Adolfs torg fylldes av människor, de flesta unga, fast beslutna om att det är hög tid att ta klimatkrisen på allvar. Och för makthavare att lyssna.
Helsingborg, Bryssel, Kapstaden, Borås, Delhi, London, Karlstad, New York, Antarktis, Stockholm och Göteborg.
Exakt hur många platser som fanns med i den världsomspännande klimatstrejken i går är oklart. Men det rör sig om runt 2 000 städer i över 100 länder.”

Under ett regnskydd vid den provisoriska scenen  är Katja Bergman från organisationen Extinction Rebellion en av dem som håller tal:
– Tiden håller på att rinna ut. Tiden är knapp. Tiden är inne att agera nu. Det krävs radikala förändringar. Vi måste vara modiga och kliva ur vår bekvämlighetszon, säger hon och drar igång en talkör:
”Det är nu det händer. Det är nu det vänder.”
Med manifestationen vill deltagarna få politikerna att öka takten i arbetet med att nå de internationellt överenskomna klimatmålen och ta dem på större allvar.
Aktuellt
Den 24 maj är nästa stora globala manifestation GLOBAL STRIKE FOR FUTURE
https://www.facebook.com/events/1366564336839723/
På fredag 17 maj Fridays For Future som vanligt kl 15 – 17 på Gustaf Adolfs torg.
Klimatkören har tre öppna repetitioner före Global Strike
 torsdag 16 maj kl 18 – 19:30, onsdag 22 maj kl 18 – 19:30
alla på Kulturhuset Falken se http://www.klimatsamling.se/klimatkor/

Se vidare

http://Klimatsamling.se
http://www.klimatsamling.se/vadkanmangora/

https://fridaysforfuture.org/
http://Klimataktion.se